piatok, 27 marca 2020 / Published in O Gaggenau, O nás
Ak vás trápi to, že chladničku, ktorá je napáchnutá potravinami, musíte často umývať, poprípade vám zelenina či ovocie čoskoro splesnivie, vyskúšajte vákuové uchovávanie potravín. Patentovaný vákuový systém predstavuje jeden z najkvalitnejších komerčných spôsobov konzervácie a hygienického skladovanie potravín, ktorý umožňuje uchovať potraviny aj nápoje v domácnosti až päťkrát dlhšie čerstvé než pri bežných metódach skladovania.
piatok, 27 marca 2020 / Published in O Gaggenau, O nás
Ako-vakuovat-potraviny
Celý postup vákuovania potravín je veľmi jednoduchý. Potraviny sa vložia do špeciálneho vákuovacieho vrecka, ktorého otvorený okraj sa vloží do baličky, pritlačí sa zvarovacia lišta a po vybratí progamu sa vákuovanie automaticky zapne. Približne po 30 – 40 sekundách je z balenia odsatý vzduch. Na záver sa vákuovo zabalené potraviny v obale uzavrú zatavením okraja.
piatok, 27 marca 2020 / Published in O Gaggenau, O nás
Ak vystavíme potraviny vzduchu, zlej teplote, vlhkosti, účinku enzýmov, rastu mikroorganizmov či kontaminovanému hmyzu, dochádza k znehodnoteniu potravín spôsobenými chemickými reakciami. Tento nechcený proces môžeme spomaliť „uložením“ potravín do vákua. Vákuovanie znižuje absolútny tlak vzduchu v obale tak, že odstráni kyslík a prchavé látky. Práve kyslík obsiahnutý vo vzduchu spôsobuje kazenie potravín a kvôli jeho
streda, 29 januára 2020 / Published in O Gaggenau, O nás
káva je kultúra
Pitie tmavého povzbudivého moku, ktorý voláme káva sa traduje už od dávnych dôb z okolia Etiópie. O objavení „čierneho zlata“ vypovedajú početné legendy. Dej najznámejšej a najstaršej z nich sa odohráva v 9. storočí v Oriente a rozpráva o arabskom pastierovi menom Kaldi. Kaldi pásol svoje kozy v horách Jemenu. Stádo vyháňal každý deň vždy na inú pastvinu. Jedného dňa sa jeho kozy pásli na kroch
streda, 29 januára 2020 / Published in O nás
Dizajnový koncept culture bistro vznikol v hlavách architektov a dizajnérov zo spoločnosti INSPIRE DESIGN už pred mnohými rokmi… Koncept je reakciou na dnešnú uponáhľadú dobu, kedy sa kladie málo dôrazu na kvalitu a viac na kvantitu. Kedy sa viac pozerá na umelo vytvorené hodnoty ako hodnoty dosiahnuté generáciami. Presným opakom je v tomto prípade spoločnosť
streda, 29 januára 2020 / Published in O Gaggenau
Celý príbeh začal v malej dedinke Gaggenau blízko Čierneho lesa už v roku 1683. Rešpekt k tradíciam, ručnému spracovaniu prechovávaný po generácie.Prezrite si priebeh revolúcie, od výroby klincov až po špičkové prístroje v oblasti domácich kuchynských spotrebičov.
streda, 29 januára 2020 / Published in Recepty
Prísady na 1 chlieb cca 30 krajcov ROZMNOŽENIA KYSNUTÉHO CESTA50 g kysnutého cesta, od pekára alebo hotového kysnutého cesta375 g ražnej múky typ 1150375 ml vlažnej vody CHLEBOVÉ CESTO: 350 g ražnej múky typ 1150 300 g pšeničnej múky typ 405 alebo 550 2 ČL chlebového korenia, rozdrveného 20 g sušenýc kvasníc1 PL medu250 ml
TOP