Začalo to iskrou

 
Rok 1683

Náš príbeh pramení na okraji Čierneho lesa. 
Bola to oblasť chudobných poľnohospodárov, ktorí sotva poškriabali na živobytie, generácia po generáciu. Na vyriešenie tohto problému reagoval aristokratický vládca regiónu, Ludwig Wilhelm von Baden. V roku 1683
založil v Rotenfelse hutnícku závod a v Gaggenau kladivový a kováčsky závod.


Inšpirácia a odhodlanie

 

 

Kovovýroba v Gaggenau v tomto bode pokročila vo výrobe poľnohospodárskych strojov. Jeho železiarne rástli  ako v počte tak aj v rozsahu. Dni výroby klincov skončili. Hromadne sa vyrábali nové výrobky pre novú priemyselnú triedu a položili sa základy nemeckej inžinierskej legendy.


Základný kameň našej skúsenosti

 
Rok 1880

Ako špecialista na smalt vyrábal Gaggenau odolné reklamné nápisy pre značky ako Odol, Maggi a Stollwerck. Toto informovalo receptúru pre robustnú smaltovanú pec spoločnosti, ktorá následne vytvorila základ pre úspech kachle na uhlie a plyn. Rovnakú líniu smaltu môžeme dnes vidieť v podobe ikonických modrých interiérov rúry.

 

Príchod vstavaných spotrebičov

 

Keď Georg von Blanquet nasledoval kroky svojho otca, vydláždil cestu pre prvotriednu kuchynskú revolúciu. V roku 1956 na trh uviedli prvú vstavanú rúru vo výške očí, samostatné varné a vetracie zariadenia.

Jeho chuť na zmenu bola zodpovedaná jeho požiadavkám na kvalitu. Nové funkcie sa musia ukázať ako užitočné pre kuchárov, musia byť dostatočne odolné pre pracovnú kuchyňu a vyzerať krásne.

 

 

Predchodca Varia

Gaggenau predstavil prvé varné dosky Vario široké 28 cm s ovládacími gombíkmi namontovanými na vrchu - predchodcu dnes už tradičnej série moderných varných dosiek Vario. Táto séria poskytuje širokú škálu špecializovaných spotrebičov, ktoré sa kombinujú, aby poskytli zážitok z varenia na mieru.


Zrodila sa ručne vyrobená ikona 90 cm

Rok 1986

Prvá 90 cm široká pec, ktorá vstúpila na európsky trh, nevyhnutne zapôsobila, s veľkorysým čistým objemom 87 litrov a priestorom až pre štyri pečene naraz. EB 300 čoskoro dosiahol kultový status.

Privedenie pary do domu

Gaggenau - priekopník zdravého stravovania: Parná rúra ED 220 bola prvou svojho druhu, ktorá sa komerčne vyrábala pre domácnosť. Odvtedy sa parné rúry stali štandardom pre súkromného kuchára, ktorý požaduje to najlepšie.

 

Oslava vinárskej kultúry

Ceny Gaggenau Sommelier sa konajú každé dva roky a predchádzajú im regionálne kolá. Odhalením vznikajúcich hviezd v priemysle sa finále stali veľkolepou záležitosťou, ktorá sa doteraz konala v Alsasku a vo Viedni.

 

 

Zavádzanie čistej pary

Gaggenau predstavil najnovšiu inováciu: automatický čistiaci systém pre kombinovanú parnú rúru, ktorý sa dá ľahko ovládať stlačením tlačidla.

 

Ikona sa znovu narodila

 
Rok 2016

Snahou súkromného kuchára a profesionálneho kuchára doma je EB 300 ikona Gaggenau už viac ako 30 rokov. Táto pec je dôkazom rozdielu Gaggenau, jeho dedičstva a tradičnej avantgardy. Divoko individuálny, výrazný a ikonický je srdcom kuchyne. Jedná sa o prevažne ručnú rúru vo svete strojových zariadení.

Rýchlo vpred

Rok 1038, a ďalej

Nikto nevie, čo prinesie nasledujúcich 20, 50 alebo 335 rokov. Ako bude vyzerať kuchyňa? Ako bude vyzerať luxus?

Možno, že vlastníctvo krásnych kúskov bude síce príjemné, bude menej cenné ako zdieľanie myslenia - myslenie Gaggenau: ak je kuchyňa srdcom domu, Gaggenau je jeho duša.

TOP